top of page
  • Forfatterens bildeMorten Wanvik

Kjøpe brukt symaskin

Oppdatert: 5. mar. 2020

Sikkert ikke alle som tror det, men mange eldre maskiner syr minst like bra som nye. Jeg har flere eldre maskiner som jeg stadig vekk bruker, når min nyeste maskin må på verksted. Sjekk ut finn.no og spar både penger og miljøet. Går du i butikken vil nok de garantert si du må kjøpe ny maskin, men ønsker du å starte på budsjett nivå så er brukt en fin løsning. Men om du velger brukt bør du sjekke litt og vær litt nøye når du snakker med eieren av maskinen. Vær klar over at en maskin som har stått ubrukt i mange år vil trenge litt kjærlighet i form av rensing og ny olje. Dette er ikke vanskelig å gjøre selv.


Det ligger mange videoer på nettet som beskriver rensing og oljing. Se også min video om symaskinkjøp på her.



Hvilken Maskin

Det er mange brukte maskiner der ute. Siden jeg er Bernina fan, har det for meg blitt til at jeg har holdt meg til det merket. De er god på kvalitet og spesielt mange av de eldre maskinene består stort sett av metalldeler og er nærmest uslitelige. Her ser du noen av mine maskiner. Ønsker du å sjekke andre merker, er tyske Pfaff også gode maskiner, for ikke å glemme Husquarna 2000, en skikkelig sliter som bare går og går. Jeg har sydd flere skjorter på svigermors gamle 2000, som vi har fortsatt. Lykke til i jakten.


Tips:

Sjekk også loppemarked eller bruktbutikker, noen av de har av og til brukte symaskiner inne. Spør dine besteforeldre, kanskje det står en fullt brukbar maskin på et loft nær deg..



710 visninger0 kommentarer
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page