top of page
  • Forfatterens bildeMorten Wanvik

Redesign av turklær

Oppdatert: 5. mar. 2020

Jeg ble invitert av de hyggelige damene Birte Horne og Elise Farestvedt i NRK P1 programmet Opptur for å snakke om søm av turklær og redesign av slikt tøy. Birte Horne hadde vært på et DNTs byttemarked for turklær og kjøpt en rød Skogstad skibukse.

Tidlig lørdag i NRK studio

Hun lurte på hva jeg mente man kunne bruke den til eller lage av den. Jeg tok utfordringen og sa jeg skulle lage noe stilig av den som hun skulle få. Jeg tenkte litt før jeg bestemte meg for hva jeg skulle lage, jeg var innom skjørt og nikkers men landet på jakke. Jeg så for meg en kul kort anorakk jakke. Jeg var litt usikker på om det var nok stoff i en slik bukse til å kunne lage en hel jakke.. Heldigvis var buksen foret med et litt tynnere hvitt stoff, det ble derfor mulig å sy en jakke kun av denne buksen.


Får å lage jakken brukte jeg en gammel kort regnjakke som et lite utgangspunkt for fasongen, resten ble på frihånd og egen fantasi. Jeg ville gjenbruke noen detaljer fra buksen, slik at det var mulig å se opphavet, det ble linningen med knytebåndet, den lagde jeg om til knappestolpe. Jakken trengte også lommer for å få det rette anorakkpreget, jeg har sett slike lommer på diverse jakker, f.eks Fjellreven sine jakker og laget min vri på de. Jeg hadde ikke nok stoff til å lage hette, så da ble det kun krage, da fikk jakken et litt kulere preg også.

På kragen sydde jeg dekorsømmer for å gjøre den litt mer spennende. Jakken ble fin, og Birte var fornøyd da hun fikk den når jeg var gjest i programmet igjen den 26. desember. 2019. Video av prosjektet kan du se her.


#redesign #turtøy244 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page